Jump to content

Witaj gościu! Zarejestruj się tutaj, aby móc w pełni korzystać z funkcji forum. Zachęcamy Cię również do pisania postów i uczestniczenia w forumowym życiu!

Jeżeli jesteś już użytkownikiem naszego forum, zaloguj się klikając tutaj.

____________________

Twoi Administratorzy :)

Sign in to follow this  
Julia_PL

Site Ip Checker

Recommended Posts

1. Tworzymy Nowy Projekt

51593036.jpg

Nazwijcie jak chcecie labele, buttony lub jak nie macie pomysłu to użyjcie tych nazw co ja użyłem.

3. Klikamy dwa razy na form 1, później wklejamy kod, który udostępniłem poniżej,

73761377.jpg


Try

                        If TextBox1.Text.Contains("http://") Then

                                Dim iphe As IPHostEntry = Dns.GetHostEntry(TextBox1.Text.Replace("http://", String.Empty))

                                TextBox2.Text = iphe.AddressList(0).ToString()

                        Else

                                Dim iphe As IPHostEntry = Dns.GetHostEntry(TextBox1.Text)

                                TextBox2.Text = iphe.AddressList(0).ToString()

                        End If

                Catch ex As Exception

                        MsgBox(ex)

                End Try

        End Sub

Na koniec, proponuje zablokować textbox2, opcja znajduje się poniżej na zdjęciu

46662693.jpg

Edited by Julia_PL

Share this post


Link to post
Share on other sites

To 'pobiera' ip, tak? Dobra robota, cieszę się że dziewczyna interesuję się takim czymś. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@up

Można tak powiedzieć że "pobiera"

Dziaa ;d

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie twoje wiem bo na necie to znalazłem :)

Ale to, że będziesz dawać czyjeś tuty itd.

To nie znaczy, że dostaniesz Moderatora czy leadera :)

Ale dobra dałaś/eś już się nie czepiam .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

zastanawiam się czy nie działało by to bez zależności if czyli


If TextBox1.Text.Contains("http://") Then
[/CODE] zresztą adres może być też z
[CODE]https://

Share this post


Link to post
Share on other sites

@3up

Jest to z konta mojego brata które założył ale nie używał i z tego konta mam to i jest pisane przezemnie więc z łaski swojej nie udzielaj się jesli nie masz dowodów

Konto tamto jest już w zapomnieniu więc kopiuje swoje tuty tutaj :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To pobiera adres strony www.? Nie łatwiej wpisać w cmd ping www.adres.pl ? Tam nam pokaze ip i to czterokrotnie. Ale szacun za chęci i sory troche za odkop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Adr1an
      Witam w mojej kuchni. Pokarzę wam dziś sekretny skrypt mojej rodziny, który pozwala na szybkie uruchomienie strony jednym kliknięciem.
       
       
      Wchodzimy w notatnik, zapisujemy sobie taki o to skrypcik
      @echo off start http://grywamtu.pl/ i zapisujemy jako cos.bat, musimy pamiętać żeby wybrać Zapisz jako typ->wszystkie typy. No i mamy pliczek, gdy go włączymy uruchomi nam się http://grywamtu.pl/ w domyślnej przeglądarce.
      Pis Joł.
    • By Adr1an
      W tym poradniku chciałbym wam pokazać prosty plugin do myBB dodający nam bbcode you na forum.
       
       
      Kod:
      <?php           $plugins->add_hook('parse_message', 'you_parse_post');           function you_info(){         return array(             'name' => 'You BBCode',             'description' => 'Plugin dodaje BBCode You na forum',             'website' => 'http://grywamtu.pl/',             'author' => 'Adr1an',             'authorsite' => '',             'version' => '1.0',             'guid' => '',             'compatibility' => '18*'         );     }           function you_parse_post($message){         global $mybb;         $user = $mybb->user;         if(empty($user)) $user['username'] = "Gosc";         $message = str_replace('[you]', $user['username'], $message);         return $message;     }       ?>     Więc, na samym początku informujemy, że będziemy korzystać z hooku, potrzebne jest nam to aby się gdzieś zaczepić, dalej przekazujemy tablicę z informacjami o pluginie. Ostatnia część to funkcja, wykorzystujemy nasz zaczep, informujemy o korzystaniu z $mybb, wyciągamy informacje o użytkowniku, jeżeli nikt nie jest zalogowany you zostanie zmienione na Gosc, jeżeli jesteśmy wyświetli się nick tego użytkowniku. Mam nadzieje że wszystko jest zrozumiałe heh     Pis Joł.
    • By Adr1an
      Być może niektórzy z was zastanawiali się jak uzyskać linki takie jak TU! więc postanowiłem, że napiszę krótki poradniczek o tym jak stworzyć coś takiego.
       
       
      Sprawa jest prosta dość, w php informacje np. z formularzy dwoma metodami POST i GET, nam potrzebna będzie ta druga. Przechowuje ona informacje w naszym adresie url, czy ktoś już wie o co może chodzić?
      Trzeba wykorzystać tutaj instrukcje switch. Będzie ona sprawdzała jaką nasza tablica $_GET posiada aktualnie wartość. 
       
      Dobra może zapiszmy sobie teraz kod, reszta wyjaśnień znajdzie się pod nim.
      switch($_GET['action']){     case 'login':     require('.\login.php');     break;     case 'register':     require('.\register.php');     break;     default:     require('.\default.php'); } switch, to każdy powinien zrozumieć, instrukcja warunkowa, sprawdza nam ona tablice $_GET a dokładniej indeks action. Indeks wyświetla się w linku TU a po znaku "równa się" wartość tejże zmiennej.
       
      Teraz przejdźmy dalej case 'login' czyli gdy $_GET['action'] będzie równała się 'login' to wtedy załącza plik login.php. Tak samo w przypadku register, tak samo tworzymy swoje linki do podstron, a teraz co w wypadku gdy link będzie nieprawidłowy albo ma się wyświetlić strona podstawowa, do tego służy nam default, czyli gdy żadny z case'ów nie pasuje to zostanie wykonany on, w tym przypadku załączy on plik default.php.
       
       
      Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w miarę łopatologicznie, liczę na to, że pomogłem zielonym w tychże sprawach. 
       
       
      Pis Joł pozdro na wizji.
    • By Adr1an
      No więc w ramach przypominania sobie webmasteringu stworzyłem prosty system newsów w php oparty na plikach, a właściwie jednym pliku. Jest on bardzo prosty, dupy nie urywa. W przyszły weekend pewnie dodam jakiś system logowania do panelu admina itp. 
      Mam nadzieje, że nie muszę nic wyjaśniać, wydaje mi się, że wszystko jest zrozumiałe. 
       
      DL:

      https://www.dropbox.com/s/h5i3v8lzcr443vd/newsy.rar?dl=0
    • By SkatePiter
      Jesteś na pewnym serwerze i widzisz Cheater'a, lecz nie ma Admina?
      Chcesz nagrać swój ,,Skill''?
      To poradnik dla Ciebie!
       
      1. Otwórz konsolę za pomocą klawisza ,,~'' (pod ,,esc'')
      2. Wpisz:

      record nazwa_nagrania 3. Gdy skończysz nagrywać wpisz w konsoli:

      stop  
      Demko możesz obejrzeć wpisując w konsoli:

      vievdemo nazwa_nagrania  
      Demo zapisanie jest w folderze ,,cstrike''.
      Mam nadzieję, że poradnik się przydał
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prosimy o akceptacje Regulaminu Forum Guidelines